در این مقاله می خواهیم در مورد انتخاب یک وکیل خوب با شما صحبت کنیم. در واقع در دنیای امروز، مردم گریبانگیر مشکلات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، شخصی و غیره هستند به همین دلیل ممکن است به یک حقوقدان خوب احتیاج پیدا کنند. اما این حقوقدان یا وکیل باید دارای چه ویژگی هایی باشد تا بتواند موفقیت ما را در دعاوی قضایی تضمین نماید؟ در ادامه همراه ما باشید تا بتوانیم این سوال را برای شما پاسخ دهیم.
ایران یکی از کشورهایی است که جمعیت زیادی در آن سکونت دارند و خوب بالطبع نیاز به وکیل خوب هم دیده می شود. در همه شهرها وکیلانی دیده می شوند که فعالیت ها و سوابق خوبی از خود به جای گذاشته اند. وکیل کاشان، تهران، وکیل قم، اصفهان، مشهد، شیراز، تبریز و غیره همگی به دنبال این هستند که بتوانند با سوابق خوب خود در شهرهای مختلف، پروژه های قضایی مختلف را به سمت خود بکشند.
وکالت چیست و وکیل کیست؟
شاید لازم باشد، قبل از اینکه به سراغ متن اصلی برویم، کمی درباره وکالت برای شما توضیحاتی را ارائه دهیم و بعد به سراغ ویژگی های وکیل خوب می رویم.
در واقع وکالت در لغت به معنی واگذار کردن می باشد. وکالت یعنی عقدی که به واسطه آن یک حقوقدان می تواند وکیل یا نایب شخص گردد و کارهای حقوقی شخص توسط آن حقوقدان انجام شود. حقوقدان می تواند به عنوان مشاور حقوقی به شما کمک کند تا بتوانید امورات خود را به خوبی انجام دهید و در این زمینه با مشکل حقوقی مواجه نشوید.
اما وکیل یک شخص حقوقی است که از طرف فردی برای انجام کاری مامور می شود و به واسطه آن عقد قرارداد لازم انجام خواهد شد.
ویژگی های وکیل خوب
انتخاب وکیل خوب بر اساس یک سری خصوصیات و ویژگی هایی انجام می شود که شما می توانید با دانستن این خصوصیات در انتخاب وکیل خود دقت لازم را به خرج دهید. البته وکالت در برخی از مراحل، امری بسیار مهم به حساب می آید و ممکن است با اشتباه در انتخاب، در دعاوی قضایی محکوم شوید و نتوانید از خود دفاع لازم را انجام دهید.
وکیل مجرب وکیلی است که در ابتدا به صورت کامل با همه رمز و راز ها و دانش وکالت آشنایی کامل داشته باشد. همچنین غیر از آن باید بتواند تمامی ماده های قانونی مورد نیاز را برای دفاع از موکل خود به کار ببرد که این مستلزم مطالعه و تسلط کامل بر قانون است.
همچنین یک وکیل خوب باید قبل از همه چیز، اطلاعات کاملی را از موکل و مشکل او داشته باشد و بتواند اتهامات وی را مورد بررسی قرار دهد و همچنین تحقیقات لازم را برای بررسی نحوه اتهام انجام دهد. درست است که عملا اکثرا وکیل ها تضمین نتیجه دادن و نتیجه گرفتن نمی دهند، اما وکیل پایه یک خوب و مجرب، وکیلی است که بتواند در برابر موکل خود احساس مسئولیت داشته باشد.
ما در ادامه از ویژگی های وکیل خوب و باتجربه را برای شما بیان می کنیم:
وکیل خوب، محرم اسرار موکل خود است!
یکی از ویژگی های مهم یک وکیل خوب این است که بتواند تمامی اسرار و رازهای موکل خود را پیش خود امانت نگه دارد. موکل دارای اسرار مهمی در زندگی و یا کار خود خواهد بود و قطعا وکیل باید با آنها آشنا شود تا بتواند در دفاع از موکل اطلاعات لازم را داشته باشد، پس نگه داشتن این راز ها بسیار مهم و حیاتی است و وکیل باید محرم اسرار موکل باشد.
وکیل خوب، از داده وعده های دروغین اجتناب می کند و قول قطعی نمی دهد!
یکی دیگر از ویژگی هایی که وکیل مجرب باید آن را دنبال کند، این است که برای جذب مشتری، وعده های دروغ و غیر ممکن به او ندهد. ممکن است برخی از افراد در شرایط بحرانی قادر به تصمیم گیری نباشد و بخواهند که از دعوای قضایی که درگیر آن هستند، به سلامت خارج شوند و دادن وعده های دروغین و غیر ممکن ، آنها را گمراه می کند.
حتی اگر یک وکیل خوب، از نتیجه کار مطمئن باشد، هرگز به موکل خود قول قطعی پیروزی در دادگاه یا دعوای قضایی را نخواهد داد، پس در انتخاب، حتما به این نکته توجه داشته باشید.
وکیل خوب، موکل خود را از بیراهه و کارهای متفرقه غیر ضروری باز می دارد!
یکی دیگر از ویژگی هایی که هنگام تحقیق در مورد وکیل خوب باید آن را مورد بررسی قرار دهید، این است که هرگز یک وکیل با تجربه برای دریافت حق الوکاله اضافه تر، موکل خود را به انجام پروسه های غیر ضروری وا نمی دارد. در اینجا صداقت بسیار مهم است و باید وکیل بتواند در برابر موکل خود صداقت را رعایت نماید، حتی اگر این صداقت باعث شود کمتر سهمی به وی برسد.
یک وکیل خوب، از پیچیده سازی پروسه و مسائل حقوقی اجتناب می کند!
یک وکیل پایه یک خوب، برای نتیجه گیری بهتر نباید فرایند دادرسی را پیچیده تر کند و باید به ساده سازی مسائل حقوقی و قضایی بپردازد. حتی در این مورد وکیل می تواند به قاضی هم کمک کند و با اطلاعاتی که دارد، قاضی پرونده را هم مطلع نماید و در تصمیم گیری های نهایی روی آن تاثیر بگذارد.
یک وکیل خوب، باید بتواند شان و مقام قاضی را رعایت کند و به وی احترام بگذارد!
یک وکیل دادگستری در هر سطحی که باشد، باید احترام قاضی پرونده را داشته باشد و نباید نسبت به اطلاعات و یا شهرتی که دارد به قاضی و نماینده های وی در دادگاه تفاخر کند. همچنین وکیل از چاپلوسی و تملق نزد قاضی هم باید خودداری نماید، چون این کار ها باعث تحت تاثیر قرار گرفتن قاضی می شود و ممکن است در تعیین نتیجه نهایی بر علیه وی بسزا باشد.
نکات انتخاب وکیل خوب
- وکیل باید با صداقت و سابقه و تجربه خوب در این زمینه باشد، مگر نه مردم به وکلایی که دارای صداقت و امانت نباشند و همچنین سابقه خوبی از خود به جای نگذاشته باشند، اعتماد نخواهند کرد.
- وکیل پایه یک، باید دارای اطلاعات کافی در زمینه حقوقی خود باشد تا بتواند از فردی که وکالت وی را بر عهده می گیرد، به خوبی دفاع کند و اقدامات لازم را در جهت پیروزی در دعاوی قضایی اجرا کند. وکیل خوب، در این مواقع همیشه با اطلاعات بیشتر در مورد پرونده، راه های پیروزی را در جلسه رسمی دادگاه بررسی می نماید.
- وکیل پایه یک دادگستری شاید زیاد باشد، اما همانطور که گفتیم در مقاطع حساس فقط باید به اشخاصی اعتماد کرد که دارای توانایی لازم برای انجام دفاع باشند و احتمال پیروزی ما را در دادگاه و دعوای قضایی افزایش دهند. ویژگی های وکیل خوب، قابل تعمیم به همه وکلا می باشد و می توان با الگو قرار دادن این ویژگی ها، به شخص مورد نظر در وکالت رسید.
- قبل از انتخاب وکیل خوب، باید میزان حق الوکاله دریافتی را مشخص نمایید تا بعدا به مشکل بر نخورید. همچنین تبلیغات محیطی یا مجازی، فقط قابل اعتماد نیستند و شما باید تحقیقات لازم را برای پیدا کردن وکیل خوب گسترش دهید. جنسیت و سن وکیل، نمی تواند تعیین کننده خوب بودن یا نبودن وی باشد.