منظور از شراکت قراردادی است که طی آن طرفین جهت پیشبرد منافع مشترک خود با هم همکاری خواهند داشت.هنگامی که بین شرکا، بر سر مسائلی مانند مقدار و مدتش اختلافی ایجاد شود و مدارک مستندی مبنی بر اثبات شراکت وجود نداشته باشد، دعوی اثبات شراکت مطرح می شود.
این نوع اختلاف دعوی مالی و تجاری است که با توجه به شرایط پرونده پیچیدگی ها مخصوص به خود را دارد. بهتر است قبل از طرح دعوی با بهترین وکیل کاشان مشورت کنید.با ما در مجله حقوقی همراه باشید تا با توضیحات کامل شما را با اثبات شراکت آشنا کنیم.
اثبات شراکت مدنی و نکات مربوط به آن
در شراکت مدنی، هرگاه چند نفر با یکدیگر قصد شراکت داشته باشند و با یکدیگر عقد شرکت میبندند. براساس این عقد شرکت، هر کدام از شرکا مالک مال مشاعی بوده و شرکت مدنی دارای شخصیت مستقل از شرکا نخواهد بود.
اگر در شراکت مدنی یکی از اعضا درباره میزان شراکت یا سایر موارد با دیگر شرکا دچار اختلاف شود میتواند با ارائه مدارک کافی و مورد تایید دادگاه ، دادخواست اثبات شراکت را مطرح کند.
مطلق مال اعم از عین یا سود می تواند مورد اختلاف شرکت های مدنی قرار گیرد. به عنوان مثال افراد می توانند در عین یک مال نظیر اتومبیل، آپارتمان، زمین و… شریک باشند. شراکت می تواند در سود اموال نیز مطرح باشد.
اثبات شراکت شرکت های تجاری
شرکت های تجاری به شخص حقوقی شرکت تعلق دارد. نحوه تشکیل و مدیریت شرکت های تجاری دارای قوانین مخصوص می باشد. در شرکتهای تجاری، اساسنامه شرکت یا برگه سهام یا برگه جذب سرمایه میتواند برای اثبات استفاده شود.
برای اثبات شراکت چه مدارکی نیاز است؟
- سند عادی :
شراکتنامه که بین شرکا به امضا میرسد و مواردی همچون سرمایه و تعهدات برای هریک از شرکا مشخص شده است یکی از مهم ترین مدارک اثبات شراکت است. اگر در مورد نحوه تقسیم سود و زیان، در سند اشاره نشده باشد کارشناس رسمی دادگستری این مورد را تعیین می کند.
- اساسنامه شرکت :
این مدرک فقط برای شراکت های تجاری کاربرد دارد.در اساسنامه شرکت نحوه فعالیت و نام شرکا و میزان سهم و سایر مواردی که در تنظیم یک اساسنامه ضروری است ، نوشته شده است.
- شاهد :
اثبات شراکت با شاهد دارای شرایطی می باشد.اگر دو شاهد که شرایط عادل بودن و مرد بودن را دارا باشند به شراکت میان افراد شهادت دهند ، اثبات می شود. شاهد حتی اگر از میان شرکا هم باشد مورد تایید دادگاه است.
- سوگند :
اگر هیچ کدام از موارد بالا وجود نداشته باشد، آخرین مرحله که بستگی به نظر قاضی هم دارد ، سوگند می باشد.
شاکی با توجه به موارد بالا میتواند با کارت ملی و پرداخت هزینه ی دادرسی به نزدیک ترین دادگستری محل سکونتش مراجعه کند. برای اطلاع از مشخصات دادگستری کاشان کلیک کنید.
چرا به وکیل اثبات شراکت نیاز دارید؟
طرح هر دعوی نیازمند تخصص حقوقی می باشد. وکیل پایه یک دادگستری با داشتن دانش و تجربه میتواند به شما کمک زیادی کند. گروه وکلای مشفق با وکلای مجرب آماده همکاری با شما می باشد. جهت مشاوره مربوط به اثبات شراکت و مشاوره حقوقی در کاشان یا سایر شهرها با ما تماس بگیرید.
آیا می توان در ملکی که هیچ شراکتی در آن نداریم دعوی اثبات شراکت کنیم و سپس با شهادت شاهدان دروغین شراکت خود را در دادگاه اثبات کنیم؟
در صورتیکه این کار امکانپذیر است خواهشمند است راهنمایی بفرمایید.
با سلام.
خواسته شما جنبه اثباتی و بستگی به مدارک مالکیت ملک دارد. در رویه قضایی دعاوی املاک اگر مستند به سند رسمی باشد ، شهادت شهود جایگاهی ندارد.