امروز در سایت گروه وکلای مشفق قصد داریم تا درباره نحوه تغییرات شرکت صحبت کنیم. همچنین با نحوه پیگیری ثبت شرکت­ها به سه روش آشنا خواهید شد.در قسمتی دیگر توضیح خواهیم داد که چرا شرکت حقوقی به وکیل نیاز دارد و تاثیر وکیل در ثبت یا تغییر شرکت چیست؟

تغییر موضوع شرکت

موضوع شرکت در اصل بیان کننده­ی فعالیت اصلی شرکت است. بنابراین هر شرکت نمی­تواند در هر زمان موضوع شرکت را تغییر دهد. برای تغییر موضوع شرکت، باید مراحل زیادی طی شود.

زمینه فعالیت شرکت با نظر و مشورت شرکا انتخاب می­شود و طبق تصمیم آن­ها تعیین می­شود که این مجموعه مجاز به فعالیت در چه زمینه هایی است. همچنین باید موضوعی محوری و حاوی مسائل تجاری و غیر تجاری باشد ولی نباید مخالف قانون باشد.

گاهی بعد از ثبت شرکت، سهامداران بنا به دلایل مختلف تصمیم به تغییر موضوع شرکت می­گیرند. بنابراین با آماده کردن مدارک مورد نیاز و ارائه آن­ها به اداره ثبت شرکت­ها، تغییرات لازم را انجام می­دهند .مراحل تغییرات شرکت و تغییر موضوع آن به شرح زیر می باشد:

  1. برای تغییر موضوع ، در صورتی که همه ­ی اعضای شرکت موافق باشند، می­توانند موضوع آن را تغییر دهند.
  2. برای تغییرات شرکت، شرکت باید جلسه­ ای با حضور همه ­ی اعضای شرکت تشکیل دهد و همه­ ی اعضا باید آن صورتجلسه را امضا کنند.
  3. در صورتجلسه­ ی تغییرات شرکت باید سهم هر یک از شرکا مشخص شود .
  4. برای ثبت تغییرات شرکت، شرکت باید به مجوزی بودن یا نبودن موضوع جدید دقت کند. در صورتی که موضوع جدید نیاز به مجوز داشت، باید قبل از ثبت تغییرات به گرفتن مجوزها اقدام کنند.
  5. موضوع­های غیر قانونی و غیر مجاز، قابل ثبت نیستند.
در ایران انواع شرکت ها وجود دارد و به همین دلیل مراحل ثبت تغییرات آن ها باهم متفاوت است.

ثبت تغییرات شرکت های مسئولیت محدود

شرکتی تجاری است که بین چند نفر تقسیم شده و هر نفر فقط به اندازه سرمایه­ شخصی خود مسئول قرض­های شرکت است. با این روش، مسئولیت هر سهامدار فقط محدود به سهام خودش است و در صورت از بین رفتن سرمایه شرکت، نیازی به مصرف اموال شخصی خود برای بدهی­های شرکت نیستند . افراد شریک در شرکت با مسئولیت محدود می توانند با توجه به اساسنامه شرکت و با تشکیل مجمع عمومی فوق العاده، برای تغییرات شرکت اقدام کنند.

تغییرات شرکت سهامی خاص

1. تشکیل دادن مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم کردن صورتجلسه و امضای آن توسط هیات رییسه شرکت .
2. بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت باید تشریفات دعوت را رعایت کرد .
3. در صورت صلاحدید کارشناس باید مجوزهای لازم را تهیه کرد .
4. بعد از درست کردن صورتجلسه، اصل صورتجلسه به علاوه­ ی موارد زیر را به اداره ثبت شرکت­ها تحویل دهند.

لیست سهامداران که در جلسه ­ی تغییرات شرکت حاضر بودند و صورتجلسه را امضا کرده باشند و اصل روزنامه که آگهی دعوت و مجوز گرفته شده در آن است .

نمونه فرم تغییرات شرکت

برای آشنایی بیشتر شما در ادامه نمونه ای از فرم ثبت تغییرات مشاهده می کنید. توجه داشته باشید که با توجه به گستردگی شرکت ها بهترین راه برای این امر حقوقی ، استفاده از یک وکیل ثبت تغییرات شرکت است.

فرم ثبت تغییرات شرکت
فرمت فرم بستگی به نوع شرکت و سایر موارد حقوقی دارد.

پیگیری و استعلام آخرین تغییرات شرکت­

بعد از آماده کردن مدارک خواسته شده برای ثبت شرکت و ثبت آن در سامانه توسط وکیل شرکت های تجاری ، اداره ثبت شرکت کدی را برای پیگیری کردن مراحل ثبت شرکت به متقاضی می­دهد تا متقاضی بتواند کار ثبت شرکت مورد نظر را پیگیری کند. برای پیگیری سه راه وجود دارد که آن ها را بررسی می کنیم.

اولین راه استعلام از طریق سامانه ملی اشخاص حقوقی است. دسترسی به این سامانه ­ی ملی به سادگی و از طریق سایت ilenc.ir ممکن است. در این سامانه برای پیدا کردن شخص حقوقی مورد نظرتان باید یکی از اطلاعات زیر را داشته باشید.

  • شماره ملی
  • شماره ثبت
  • نام شخصیت

راه بعدی سامانه اینترنتی روزنامه رسمی کشور به نشانی rooznamehrasmi.ir است .برای دسترسی به آگهی­های ثبت شده توسط این روزنامه باید از سایت آن استفاده کنید. برای انجام این کار باید در قسمت جستجو یکی از موارد نام شرکت، شماره ثبت یا شماره ملی شرکت را وارد کنید.

و آخرین راه هم سامانه اداره ثبت شرکتها است . در این سیستم همه ­ی اطلاعات مورد نیاز درباره­ ی نحوه تنظیم درخواست، مدارک مربوطه، بخش نامه ­ها و … را می­توان پیدا کرد. بعد از ثبت شدن شرکتتان و دریافت کد پیگیری می­توانید مراحل ثبت شرکت را پیگیری کنید.

نقش وکیل در ثبت تغییرات شرکت ها

وکیل ثبت تغییرات شرکت

وکیل شرکت تجاری، مشاوری است که به شرکت ها درباره ی قوانین مربوط به فعالیت­های تجاری آن­ها مشاوره می دهد. در واقع، وکیل متخصص می­تواند از ضرر کردن شرکت در مدت زمان طولانی جلوگیری کند.

تاجران دائما در حال پیدا کردن راه­های متفاوتی برای بهتر کردن اوضاع شرکت خود هستند. اما یکی از نکات مهم در ادامه کار شرکت­های تجاری، وجود وکیل متخصص شرکت است. چون بدون یک وکیل ماهر، شرکت می­تواند از طریق­ راه­های متفاوتی صدمه ببیند. وکیل در راه­هایی مثل قراردادها، ادغام شرکت­ها، پرداخت مالیات، تغییرات شرکت وغیره کمک کرده و مشاوره می­دهد.

در گروه وکلای مشفق ، مجموعه ای از متخصصان آماده خدمت رسانی به شما هستند. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با یکی از شماره های زیر در تماس باشید.

سید میثم رضویه : 09133637367

سوده مینوئی : 09138610429

توصیه های وکیل ثبت تغییرات شرکت

در رابطه با ثبت شرکت و ثبت تغییرات آن قانون­های زیادی وجود دارد، به طوری که فردی که تخصصی در این موارد ندارد با احتمال بالایی ممکن است در بعضی از مراحل اشتباه کند. به همین دلیل افرادی که قصد ثبت شرکت یا ثبت تغییرات شرکت را دارند، بهتر است با فردی متخصص مشورت کنند تا از اشتباهات یا ضررهای احتمالی جلوگیری کنند.

مشاوره تغییرات شرکت ها

به این مقاله امتیاز بدهید!