در دنیای پر مشغله امروزی که نیاز مردم به حقوقدانان و وکلا بیش از پیش احساس می شود، امور ثبتی از جمله مسائلی حقوقی هستند که بر این نیاز صحه می گذارند. به جرات می توان گفت مشکلات حقوقی حیطه دعاوی ثبتی از جمله سختترین و پیچیده ترین مسائلی هستند که برای حل آنها بطور حتمی به وکلای ثبتی نیاز دارید. در این پست می خواهیم وکیل ثبتی را بهتر بشناسیم. با بررسی حیطه وظایف و امور مورد بررسی وکلای ثبتی در حل مسائل خود موفق تر خواهیم بود. با ما همراه باشید.

به چه وکلایی، وکیل ثبتی اطلاق می شود؟

کار اصلی و در حقیقت موضوع تحصیلی و شغلی چنین وکیلی آشنایی کامل با قوانین و آیین نامه های ثبتی است. در تمامی دفترخانه های اسناد رسمی می توانید اینگونه وکلا را بعنوان وکیل قانونی خود انتخاب کنید. حیطه کاری وکیل ثبتی پس از دریافت پروانه وکالت، صرفا در انجام امور ثبتی خلاصه می شود. بدین منظور که چنین وکیلی حق رسیدگی به مشکلات مربوطه در ادارات ثبت اسناد و املاک کشور و دفاتر ثبت اسناد رسمی را داشته و به شکل قانونی سعی در احقاق حق موکل خویش می کند.

حتما متوجه هستید که قانون ثبت از جمله قانون های با اهمیت و ساختار پیچیده کشور ایران و همه جای دنیا است و تنها با علم اندک نسبت به مسائل ثبتی نمی توانید ادعای قانونی بودن کنید. بنابراین لازم است که در دعاوی ثبتی به دنبال وکیل ثبتی آگاه و خبره باشید تا در حق شما اجحافی صورت نگیرد.

اهمّ وظایف وکیل ثبتی چیست؟

مهمترین وظایف این وکیل خوب کاشان انجام امور ثبتی نظیر ثبت کلیه کسب و کارهای تجاری از جمله ثبت شرکت، ثبت نشان و نماد تجاری، ایجاد کلیه دادخواست های مربوط به تشکیل پرونده های ثبتی و کارهایی از این دست می باشد.

اغلب کار وکیل ثبتی با اداره ثبت اسناد و املاک کشور است. بنابراین این شخص انجام و طی کلیه مراحل قانونی در سند زدن یک ملک خاص را بر عهده دارد. پس از مشخص سازی عرصه و عیان یک ملک توسط مهندسان شهری اداره ثبت اسناد، حق تنظیم قانونی سند رسمی این ملک برعهده وکیل ثبتی است. اغلب اعتراضات به جعلی بودن سند ملک خاصی توسط این وکلا به قانون ارائه می شوند.

از جمله رایج ترین مسائل ثبتی دیگر مسائل مربوط به ازدواج و طلاق و امور مربوط به اداره ثبت احوال منطقه است که وکیل ثبتی حق رسیدگی به آنها را دارد. از دیگر وظایف نادر وکیل ثبتی کارهای مربوط به ثبت اختراع است که انجام این وظیفه ملزم به اجازه موکل است.

دعاوی ثبتی چند دسته اندانواع دعاوی ثبتی تحت نظر وکیل ثبتی چیست؟

شاید شما هم از جمله افرادی باشید که زمانی درگیر دعاوی ملکی شده اید و پس از بررسی های لازم متوجه شده اید که این دعاوی متفاوت از دعاوی ثبتی مورد وظیفه وکیل ثبتی است. در حقیقت دعاوی ملکی بر سر نفس مالکیت یک ملک خاص است اما دعاوی ثبتی عملیات ثبت سند ملک خاص را زیر نظر داشته و حق اعتراض در چنین حیطه ای را به فرد می دهد. این ریزه کاری های قانون ثبت نشان دهنده اهمیت نقش وکیل ثبتی زبده و ماهر است. قابل ذکر است که هر گونه دعاوی ثبتی در محاکم عمومی تحت نظر هر شهرستان مانند کاشان قابل رسیدگی می باشد و نهاد دیگری کارایی حل این اعتراضات را ندارد.

دعاوی ثبتی را می توان به دسته های کلی زیر تقسیم نمود که هر کدام زیرشاخه های مرتبط با خود را دارند:

دعاوی ثبتی مربوط به املاک که شامل اعتراضات زیر است:

  1. اعتراض به ثبت ملک یا درخواست ثبت ملک
  2. اعتراض به ابطال یک سند رسمی ملکی و یا به ماهیت غیر قانونی این سند زیرا خارج از وظایف کارمندان اداره ثبت تنظیم گردیده شد است
  3. هر گونه شکایت مبنی بر حقوق ارتفاقی ملک و یا مجهول بودن ضوابط اصلی تنظیم سند

دعاوی ثبتی مربوط به ثبت اسناد که شامل اعتراضات زیر است:

  1. کلیه امور در حیطه شناسنامه از جمله موارد ثبت تولد، اصلاح و تغییر نام فرد، حذف نام همسر از شناسنامه در صورت جدایی، تغییرات مربوط به سن و رفع ممنوع الخروج بودن موکل حقیقی
  2. امور مربوط به ثبت اختراع نیز در این بخش بررسی می شود: اعتراض به ثبت اختراع یا ثبت نماد و نشان تجاری، اصلاح سند در صورت وجود اشتباه در این حیطه و همچنین درخواست صدور انواع سند مالکیت و فروش و ثبت موارد مشاع یا اصلاحیه در این بخش قرار می گیرند.
  3. اعتراض به کلیه امور اجراییه یا ابطالیه اجراییه ثبتی اسناد لازم الاجرا می تواند از جمله دعاوی ثبتی باشد.

دعاوی ثبتی مربوط به املاکنحوه رسیدگی به دعاوی ثبتی چگونه بوده و مرجع اصلح رسیدگی کدام سازمان دولتی است؟

به دلیل اینکه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور زیر نظر وزارت دادگستری است بنابراین رسیدگی به هرگونه اعتراضات در حیطه امور ثبتی توسط این وزارت پیگیری می شود. برای اعتراض به هرگونه مشکلات ثبت ملک باید به محاکم عمومی دادگستری درخواست بدهید و آنها حق رسیدگی به این پروسه را دارند. در ضمن براساس ماده 25 قانون رسیدگی به دعاوی ثبتی در قانون اساسی کشور، امکان رسیدگی به پرونده های ثبتی با شرایط خاص در صلاحیت هیات نظارت و شورای عالی ثبت نیز هست که البته تشخیص این امر بر عهده وزارت دادگستری است.

مهمترین مشخصه یک وکیل ثبتی خبره چیست؟

بهتر می دانید آشنایی وکیل به زیر و بم های قانون اساسی و جزئیات ریز آن از جمله مهمترین مشخصه او است اما در مورد یک وکیل ثبتی با مهارت، تسلط کامل به سخنوری و مهارت نوشتاری عالی حائز اهمیت است. بخصوص اینکه این وکلا با اسناد ملکی بسیاری در ارتباط هستند و باید مهارت نوشتاری آنها تایید شده باشد. به دلیل سر و کار داشتن با اسناد قانونی حائز اهمیت، این وکلا بایستی در تنظیم دقیق انواع اسناد رسمی مهارت داشته باشند. برای شناخت سایر ویژگی های یک وکیل خوب کلیک کنید.

گروه وکلای مشفق خدمات مختلفی را در حیطه ثبت ارائه می دهد که میتوانید لیست آن را از منو سایت مشاهده کنید.

به این مقاله امتیاز بدهید!