به گفته وکیل طلاق رجعی در قانون مدنی ایران بخشی به عنوان انحلال نکاح و طلاق نوشته شده است که در ایران از این قانون برای جاری کردن طلاق استفاده می شود. یکی از چند صورت متارکه، طلاق رجعی است. طلاق به دو صورت انجام می گیرد:

  • طلاق بائن
  • طلاق رجعی

طلاق رجعی چیست؟ منحل شدن نکاح به صورت رجعی طلاقی است که زوج می تواند در مدت عده رجوع نماید و نکاح از اول شروع گردد، این جدایی در مورد زنی است که یائسه نباشد و شوهر او با او نزدیکی نموده باشد. در این طلاق مرد می تواند در مدت عده بدون خواندن عقد و صیغه به زن خود برگردد و نکاح را ادامه دهد.

خداوند در قرآن تصریح کرده است: شاید زوج از عمل خویش پشیمان گردد و رجوع کند و در جایی دیگر ذکر شده است که شوهران زنان مطلقه سزاوارتر برای بازگرداندن آن ها هستند، یعنی اگر جدایی صورت می گیرد بهتر است طلاق از نوع رجعی باشد.

در مورد انواع طلاق رجعی میتوان گفت که این نوع جدایی با دو شاهد پایان می پذیرد اما در هنگام رجوع نیازی به وجود گواه و شاهد نیست. نوع دیگری از جدایی رجعی زمانی است که وکالت در رجوع داده می شود، یعنی زوج می تواند به لفظ یا نوشته ای وکالت دهد که قصد رجوع دارد. در ادامه با وکیل طلاق رجعی همراه باشید تا این موضوع را بیشتر بررسی کنیم.

مهریه در طلاق رجعی

مهریه در طلاق رجعی
تکلیف مهریه در طلاق رجعی چیست؟

 مهریه ای که در عقد نامه ثبت شده است بر عهده ی مرد است که آن را بپردازد، اگر زن مهریه خود را بذل کند یا هبه کند دیگر لزومی به پرداخت مهریه توسط زوج نیست.

آیا طلاق رجعی در شناسنامه ثبت می شود؟

هر نوع طلاقی که صورت می گیرد در شناسنامه ی شخص نیز ثبت میگردد، پس از تمام شدن عده و رجوع نکردن همسر فقط لفظ طلاق در صفحه ی دوم شناسنامه ثبت می گردد. برای مثال در طلاق بائن بعد از انجام آن طلاق در شناسنامه ثبت می شود اما در جدایی رجعی عده باید بگذرد و زوجین رجوع نکنند تا طلاق در شناسنامه ثبت گردد.

طلاق رجعی نوبت اول چیست؟

 اگر جدایی برای اولین بار باشد و به صورت رجعی صورت بگیرد، طلاق نوبت اول رجعی نامیده می‌شود. اگر تا سه بار متارکه به صورت رجعی صورت بگیرد و سه بار زوج رجوع کند، برای بار چهارم امکان رجوع وجود ندارد.

آثار طلاق رجعی

در ادامه 7 مورد از آثار متارکه به صورت رجعی را ذکر می‌کنیم.

آثار طلاق رجعی
آثار این نوع طلاق را بیشتر بشناسید
  1.  انحلال نکاح در این نوع طلاق، زمانی صورت می گیرد که عده گذشته باشد و زوج رجوع نکرده باشد.
  2. در مدت عده ی این طلاق زن و شوهر نمی توانند نکاح مجدد بکنند.
  3.  زن مستحق دریافت نفقه است، در واقع زوجه هنوز همسر زوج در نظر گرفته می شود و به این دلیل است که نفقه بر مرد واجب است.
  4. هریک از زوجین که در مدت عده بمیرد دیگری ارث از او می برد.
  5. شوهر نمی تواند تا پایان عده با خواهرِ زن مطلقه خود ازدواج کند.
  6. در این طلاق زن باید عده ی شوهر سابق خود را نگه دارد.
  7. زوجه اجازه ی ترک منزل بدون اذن زوج را ندارد.

طلاق رجعی چقدر طول می کشد؟

 در متارکه رجعی انحلال نکاح با پایان یافتن عده و رجوع نکردن صورت می گیرد، پس طلاق به مدت 3 پاکی از عادت ماهیانه و یا وضع حمل طفل طول می کشد.

 صورتجلسه طلاق رجعی

 در وقوع طلاق صورت جلسه ای نوشته می شود مبنی بر اینکه بین این زوجین جدایی رجعی به وقوع پیوسته، اگر بعد از صورتجلسه زوجین به یکدیگر رجوع کنند صورتجلسه باطل می شود در غیر اینصورت با در نظر گرفتن و تکمیل صورتجلسه طلاق ثبت می گردد. برای تکمیل صورتجلسه و ثبت طلاق رجعی دو نفر شاهد نیاز است که این دو نفر باید شهادت دهند که تا پایان عده زوجه در منزل زوج ساکن بوده است و امکانات رجوع وجود داشته است اما رجوع انجام نشده است.

توجه داشته باشید که مسئله طلاق میتواند در آینده زوجین تاثیر زیادی داشته باشد. از آنجایی که این موضوع در حیطه وکیل خانواده است بهتر است قبل از هرگونه اقدام با فردی متخصص مشورت کنید.

وکیل ملکی مرد با تجربه
وکیل طلاق پایه یک دادگستری
جهت کسب اطلاعات بیشتر با وکیل طلاق رجعی در تماس باشید.

صیغه طلاق رجعی

صیغه ی طلاق رجعی مثل طلاق های دیگر است فقط با این تفاوت که در این نوع جدایی حق رجوع به مرد داده می شود.

عده طلاق رجعی

عده ی جدایی به صورت رجعی نیز به سه صورت است:

  • سه پاکی و طهارت از عادت ماهیانه
  • گذشت سه ماه یا سه ماه و 10 روز
  • زن حامل تا پایان وضع حمل

به این مقاله امتیاز بدهید!